TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

20. мај 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Обезбијеђена средства; Сутра почиње исплата повећаних пензија

0 0
Read Time:49 Second
Министарство финансија Републике Српске је обезбиједило средства за исплату мајских пензија у Републици Српској, како би од сутра могла почети исплата корисницима у Републици Српској, Федерацији БиХ и иностранству, у нето износу 115.9 милиона КМ.

– Министарство финансија и Влада Републике Српске ће и даље пратити макроекономска кретања и потребе корисника права на пензијско инвалидску заштиту у складу са којима ће бити вршена даља усклађивања – саопштено је из ресорног министарства.

У складу са опредјељењем Владе Републике Српске, да усљед ублажавања посљедица инфлаторних кретања пружи подршку најстаријој популацији, мајске пензије су повећане за десет одсто.

– Ово је друго повећање пензија у Републици Српској од почетка године, од када су повећане за 14 одсто. У плану је исплата једнократне помоћи свим пензионерима у Републици Српској, за шта су Ребалансом буџета обезбијеђена средства – наводе из Министарства.

Укупан износ потребан за исплату пензија на годишњем нивоу је Ребалансом повећан за 89,8 милиона у односу на планирани буџет и износи укупно 1.360 (милијарду и 360 милиона КМ).

rtrs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije