TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Nikšićko pivo i ove godine donosi 3×3 turnir u 21 grad širom Republike Srpske

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske, koja se ove godine igra širom 21 opštine/grada, počela je 5. juna turnirom u Ugljeviku, a privukla je veliku pažnju publike i ljubitelja dobrog basketa.

Nikšićko pivo i ove godine donosi 3x3 turnir u 21 grad širom Republike Srpske
FOTO: MOLSON COORS BH

Nakon 21 turnira biće poznat šampion ligaškog dijela prvenstva, a to će biti ekipa koja tokom tri mjeseca sakupi najviše bodova. Najbolja ekipa izboriće nastup na finalnom prvenstvu Austrije u Beču, koji će se održati 20. i 21. avgusta. Turnir u Beču ima status čelendžera i sve ekipe, koje tu učestvuju, boriće se za prolazak u dalje takmičenje FIBA 3×3 World Tour.

Nakon održanog turnira u Ugljeviku, gdje je pobjedu slavila ekipa „3×3 Jeliks” Peljave, odigran je turnir u Petrovu 11. juna, gdje je prva bila ekipa “Inving” iz Prijedora. Naredni turnir karavana Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske bio je u Bratuncu, a prvo mjesto pripalo je timu “Old school” sa Pala. Junski dio lige okončan je 24. i 25. juna u Trnu, kada je prvo mjesto osvojila ekipa “3×3 KS Kleopatra” iz Gračanice.

FOTO: MOLSON COORS BH
FOTO: MOLSON COORS BH

Za igrače basketa u Srpskoj slijedi vreli jul, tokom kojeg će biti odigrano čak 11 turnira širom RS kao i 6 u mjesecu avgustu.

Pored toga što pobjednik ligaškog dijela ide na čelendžer u Beč, za šta je zaslužan Košarkaški savez Republike Srpske, koji je od ove godine donio odluku da se još aktivnije uključi u podršku organizacije ovog takmičenja, po završetku ligaškog dijela održaće se i finalni turnir Prvenstva Republike Srpske. Na ovom finalnom turniru biće izabran šampion Srpske u basketu, a cilj organizatora je da pronađu finansijska sredstva da i šampion nastavi svoje takmičenje na nekom od čelendžera ili masters turnira.

Upravni odbor 3×3 Republike Srpske podijeliće specijalne pozivnice za finalni turnir lige turnirima koji nisu u sklopu Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske 2022. Cilj Saveza 3×3 Republika Srpska jeste da se liga proširi i na druge opštine i gradove u Srpskoj.

Nova pravila od ove godine nalažu da su sve ekipe i igrači, koje se takmiče u sklopu Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske, obavezne da imaju potvrđene profile na FIBA 3×3 platformi, potvrde učešće najkasnije 24 sata do početka turnira (do žrijebanja turnira), a žrijeb za turnir se obavlja 24 sata prije početka turnira. Ekipa može promijeniti jednog igrača nakon žrijeba turnira; ukoliko novi igrač ima bolji ranking i ukoliko promijenjeni igrač utiče na timski ranking, igrač gubi pravo nastupa na turniru.

Ponosni sponzor 3×3 lige je “Nikšićko pivo”, zahvaljujući kojem će svi turniri biti prenošeni uživo. Omiljeni pivski brend je tu da pruži podršku kvalitetnim sportskim događajima širom regiona, te osvoji srca novih potrošača, koji cijene kvalitet i tradiciju, ali i inovativnost, koju ovaj brend njeguje više od 125 godina.

A.E.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije