TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

NAKON ŠOKANTNE IZJAVE Ambasada SAD-a o SDA ‘džihadistici’: Osuđujemo nacionalističku i ekstremističku retoriku

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Predsjednica organizacije žena SDA u Sarajevskom kantonu Alma Omerović nedavno je na društvenim mrežama izbore u BiH proglasila džihadom

Na izjavu predstavnika SDA u javnosti je bilo brojnih reakcija, a najnovija stiže iz Ambasade Sjedinjenih Država u našoj zemlji. “Predsjedniče, čist nijjet, vjerničko srce i vizija su garant naše pobjede, ako Bog da. Izdajnici imaju zajedničkog kandidata – jer im je mržnja i izdaja jedini zajednički cilj oko kojeg su se okupili. Pismonoša Denis Bećirović je izdao Bošnjake u genocidnoj republici srpskoj, izdao bi nas i u državi! Zakonom o prebivalištu je betonirano etničko čišćenje. U pamet Bošnjaci, ovo je džihad našeg vremena“, poručila je Omerović na Facebooku.

Portal Bild.ba pitao je Ambasadu Sjedinjenih Država u BiH o šokantnim izjavama Omerovićke, a Ambasada je oštro osudila Omerovićkinu izjavu. Njihovu izjavu Bild prenosi u cijelosti: “Sjedinjene Države su posvećene miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, kao i njenom multietničkom karakteru. Osuđujemo nacionalističku i ekstremističku retoriku podjela, kao i takve aktivnosti, bez obzira odakle potiču. Ovo se odnosi i na izjavu predstavnice SDA koja je izbore okarakterisala kao “džihad”. Ovakav komentar je u suprotnosti iskrenoj posvećenosti inkluzivnom i kolaborativnom učešću u vlasti, na dobrobit svih građana BiH, što je upravo ono što glasači u ovoj zemlji žele i zaslužuju”, navodi se u odgovoru Ambasade SAD-a u BiH.

vecernji.ba

 

 

 

(SB)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije