TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Mogu li motociklisti preticati kolonu pred naplatnim kućicama, na graničnom prijelazu…?

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
Ometate li motocikliste možete biti kažnjeni!
Nekoliko sati čekate u koloni koja „gmiže“ prema moru, a onda, kad ste konačno na redu, prestižu vas motociklisti. Skidaju kacige, rukavice, traže novac za putarinu… Kidaju vam živce. Mogu li motoristi preko reda? Samo na raskrsnicama motociklisti moraju voziti u kolonama! Ometate li motocikliste možete biti kažnjeni!
Mnogim vozačima automobila smeta preticanje motociklista dok čekaju granični prelaz, ali neopravdano.
Osim što stajanje na suncu zbog vrućine može biti opasno za motocikliste, preticanje kolona na graničnim prelazima zakon ne svrstava u prekršaje, javlja portal 24ur. Za 24ur je dodala viša policijska inspektorica Maja Ciperle Adlešič da kod preticanja postoji izuzetak za motocikle
To je propisano Zakonom o sigurnosti u saobraćaju, gdje je propisano da vozač vozila s jednim tragom, ako je kolona vozila zaustavljena na putu i na njoj ima dovoljno prostora, može proći pored zaustavljenog vozila ili kolone vozila desnom stranom uz primjerenu brzinu i oprez.
Izuzetak ne važi kada su se vozila u koloni zaustavila ispred raskrsnice. Budući da granični prelaz nije raskrsnica, dozvoljena je vožnja pored kolone.
Je li zatvaranje puta motoristima kažnjivo?
Uprkos tome što vozači motocikla mogu preticati kolonu vozila, događa se da im neki automobil namjerno žele prepriječiti put, što ne samo da je opasno i za vozača motocikla i za vozača automobila, već može biti i kažnjeno u slučaju kršenja pravila saobraćajnih propisa.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije