TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

MIRKO OKOLIĆ NAJAVLJUJE: „Ispituje se slučaj maltretiranja i vrijeđanja pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti…“

0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second

„Jedan od bošnjačkih oficira tjerao je vojnike srpske nacionalnosti koji u Pazariću završavaju osnovnu obuku, da kažu da postoji samo BiH i ništa drugo, da je Ratko Mladić zločinac, te da im je prijetio sudom.

-Ispituje se slučaj maltretiranja i vrijeđanja pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti u kasarni „Zaim Imamović“ u Pazariću kod Sarajeva i očekuje se da za sedam dana bude objelodanjeno šta se tu dešavalo, izjavio je Srni zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić.

Okolić je rekao da je dobio informaciju o dešavanjima u kasarni u Pazariću i da su izdati zadaci da se izvrše provjere, cijeli slučaj ispita i utvrde činjenice i okolnosti.

„Nadležni starješina je dobio zadatak da na svom nivou, kako to ide prema pravilniku, preduzme potrebne aktivnosti da dostavi informacije“, rekao je Okolić.

On je kazao da ovih dana treba da dobije izvještaj i da će po dobijanju zvaničnih informacija preduzeti odgovarajuće mjere, te da će proces biti transparentan.

 

-Ukoliko se ispostavi da su tačne informacije koje sam dobio, mora se utvrditi ko su svjedoci, kazao je Okolić te dodao da će dati nalog za širu istragu.

Okolić je kazao da takva dešavanja nisu dobra i da su u posljednje vrijeme sumnjive međunacionalne relacije u Oružanim snagama BiH.

„Uvijek može doći do neželjenih događaja i lako je podstaknuti u Ministarstvu odbrane, odnosno Oružanim snagama bilo kakve incidente“, rekao je Okolić.

Na pitanje da li bi u cijelu situaciju trebalo da se uključi pravosuđe, Okolić je odgovorio da će se, ako bude elemenata za djelovanje, uključiti ali da je uvjeren da se to može završiti unutar Oružanih snaga ukoliko bude dobre volje.

„Međutim, ovdje se može desiti da nema dobre volje čim se dopustilo da se dešavaju takve stvari koje dovode do tenzija, vrijeđanja i izazivanja bilo kakve netrpeljivosti“, rekao je Okolić, koji smatra da je u svakom slučaju još rano davati ocjene.

 

Govoreći o tome da li su upoznati ministar odbrane Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović, Okolić je rekao da je Podžić na putu i da ne zna da li je obaviješten, dok bi Mašovović trebalo da zna šta se dešava unutar Oružanih snaga.

Podsjetimo, RTRS je objavio da im je iz više izvora potvrđeno kako su pripadnici Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti u kasarni „Zaim Imamović“ u Pazariću kod Sarajeva izloženi maltretiranju i vrijeđanju na nacionalnoj osnovi.

„Jedan od bošnjačkih oficira tjerao je vojnike srpske nacionalnosti koji u Pazariću završavaju osnovnu obuku, da kažu da postoji samo BiH i ništa drugo, da je Ratko Mladić zločinac, te da im je prijetio sudom.

Poslije takvih prijetnji, pisanim putem su izjavili da se ne osjećaju bezbjedno u kasarni“, javio je RTRS.

RTRS tvrdi da je isti oficir, kada je vojnike bošnjačke nacionalnosti vodio na vjerski obred u obližnju džamiju, tražio od njih da na njegov uzvik Tekbir, glasno odgovore Alahu ekber, što je naišlo na negodovanje i pojedinih Bošnjaka u Oružanim snagama.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije