TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

MIR MIR MIR, NIKO NIJE KRIV – RUSI SU KRIVI ZA SVE!!!

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Onomad kada sam lutao po Austriji, zapazio sam jednu činjenicu. Naime kada u Austriji nestane struje svi Austrijanci (Švabe) govore „prokleti Rusi ugasili struju!“ Iako struju dobijaju iz svojih elektrana. Čim nestane vode opet krivi Rusi, isto i za plin. Iako plin dobijaju sa 3 strane. Iz Italije, Mađarske i Nemačke.

Kolumna. Piše D.Todorović

Zašto ovo pišem?
Zato što Ugljevik opet nema grijanja! Slušajući skupštinu prije neki dan, čuli smo da niko nije kriv što grijanja više nema nego što ga ima. Nije kriva TE jer je snadbjevanje parom izdvojila iz svog zagrljaja i formirana je Termonova. Termonova kaže da je preuzela lošu mrežu, i nemaju pare da obnove mrežu. Gdje idu pare od uplata za grijanje, ne kažu. Opština nije vlasnik ni TE ni Termonove, ne zarađuje od grijanja i logično da ne vidi sebe u svemu tome. Ono što danas radi Termonova podseća na one stare Rome koji su na leđima nosili torbe sa olovom i išli ulicama uzvikujući „Krpimo stare lonce i kante“! Krpe staru, i ne ulažu u novu mrežu. Da su svake godine uradili bar kilometar do sada bi imali 10 kilometara nove mreže.
Nažalost rijetke su pozitivne stvari u našem gradu. RiTE polako i kulturno propada, nema druge faze, nema novih fabrika, sistem grijanja je takav kakav je. Od TE „ćara“ ima samo ko radi tamo i oni koji se tamo „ugrađuju“. Mladih je sve manje u većini sela. Krćina i još neki nemaju ni jedno dijete u školi. Mezgraja ima 7 učenika u obe škole. Korenita slično. U D. Zabrđu od Doma kulture do crkve samo dvoje djece mlađe od 7 godina…
I da, nismo mi krivi. KRIVI SU RUSI!
D.Todorović
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije