TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

18. април 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu – “Podrška najmlađim sugrađanima“

1 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih 29, koji borave na sedmodnevnom kampu „Nikola Tesla“ – centra na planini Gučevo u Srbiji.

Ovaj kamp pohađaju djeca od pet do 12 godina a njihov odlazak sufinansirala je opština Ugljevik sa 8.550 KM.

Autor NTC sistema učenja doktor Ranko Rajović iz Novog Sada kaže da svaka smjena broji od 70 do 80 mališana i da je prioritet da misle i da njihov mozak radi.

-Djeca imaju aktivnosti od 7.00 časova ujutru do 21.00 sat uveče. Imamo radionice na kojima ih naučimo kako lakše da uče u školi, savladaju gradivo, da lakše povežu informacije. Radimo i poligone jer smo vidjeli da su nam djeca sve nespremnija-pojasnio je Rajović.

On je istakao da se NTC program učenja radi u dvadeset država u Evropi.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić  izrazio je zadovoljstvo što djeca mogu da u divnom ambijentu i atmosferi pohađaju NTC sistem učenja.

-Poklanjamo posebnu pažnju našim porodicama, a sufinansiranje boravka djece na NTC kamp jeste vid pomoći porodicama. Posebno je važan ovaj kamp gdje naši najmlađi sugrađani stiču određena znanja i vještine-rekao je Perić.

Opština Ugljevik, podsjetio je Perić da finansira besplatnu Školu sporta, fudbala, košarke, plivanja i sve aktivnosti koju su vezane za djecu te da nagrađuje najbolje učenike.

-Naš cilj je da porodični život u našem Ugljeviku bude još bolji i kvalitetniji sa pažnjom na djecu-zaključio je Perić.

Asistent na NTC kampu Mladen Stevanović iz Ugljevika rekao je da je kamp na Gučevu idealno mjesto gdje djeca nauče kako da poštuju sebe i druge, svoje i tuđe vrijeme kao i pravila ponašanja.

-Uče se razvijanju timskog duha, samopouzdanju, a stvaraju prijateljstva koja će trajati cijeli život. Djeca su po cijeli dan u prirodi, planinare, vježbaju na poligonima. A pohađaju i radionice sa autorima NTC učenja Rankom Rajovićem i Urošom Petrovićem-rekao je Stevanović.

On je dodao da će detaljan izvještaj o svakom djetetu, u čemu se ističe, a gdje je potreban dodatan rad, po završetku kampa dobiće roditelji.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije