TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Maleni Mario boluje od čak 22 dijagnoze, njegova porodica traži novčanu pomoć: ‘Jučer mu je ponovno pozlilo, nemamo više novca ni za osnovne potrebe‘

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

HRVATSKA – Maleni Mario iz Bistre ima samo devet godina i čak 22 dijagnoze, a njegova se priča već nekoliko godina pojavljuje u medijima.

Njegov otac, Niko Ujdur, javio se redakciji TD portala kako bi zamolio za pomoć. Kako kaže, on i supruga rade, ali uz sve troškove koji proizlaze iz svakodnevne brige za dječaka, ne ostaje im novca za osnovne životne potrebe.

19136230

 

– Maleni je s mjesec dana majci na rukama doživio kardiorespiratorni arest. Tada je sve počelo – rekao je otac.

Osnovna dijagnoza s kojom se danas suočava je atrofija mozga.

Njegov otac kaže da je dječak smješten u Specijalnoj dječjoj bolnici u Bistri, a nakon što mu je ranije toga dana pozlilo, propisani su mu antibiotici.

– Puls mu je bio 180 i povraćao je – opisao je otac stresnu situaciju koja je prethodila telefonskom razgovoru.

  • POGLEDAJTE VIDEO

https://www.facebook.com/watch/?v=1588631181534685

– Nismo radno nesposobni, trudimo se i borimo, ali jako nam je teško – naglasio je Niko.

– Imamo i dvanaestogodišnju djevojčicu Kiaru. Ona je prije 3 godine operisala tetive, ali danas je, hvala Bogu, dobro. Ona je divna, pametna, strpljiva… – dodao je.

– Dok diše, dobro je, imam za što živjeti – zaključila je majka malenog Mareka, kako ga od milja zovu. Niko koristi priliku i da se zahvali osoblju bolnice, doktorima i medicinskim radnicima koji jedini nisu digli ruke od malog dječaka Maria.

Otac je poslao podatke i broj računa na koji građani mogu uplatiti novac, koji će porodica iskoristiti za podmirivanje osnovnih troškova: HR9624070003232856520, OTP banka, na ime Kristina Čeh Ujdur.

U našem razgovoru sa g. Nikom saznali smo da je i majka dječaka veoma bolesna, da je skoro stigla kući sa rehabilitacije i da bolova se rješava pomoću morfijum flastera. Niko radi, ali njegova plata ne može pokriti ni dio potreba. Porodica mu je skromna, ne traže kule i gradove. Samo traže da mogu kupiti osnovna sredstva, hranu i za ličnu higijenu.  Zato pozivamo sve naše pratitelje iz  Hrvatske (jer za sada se može samo u Hrvatskoj uplatiti) da pomognu ovoj nesrećnoj porodici. Vaše malo njima može značiti puno. 

Redakcija

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije