TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Mahmuljin u zatvoru do 23. novembra

0 0
Read Time:54 Second

BANjALUKA  – Komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin koji je presuđen za ratne zločine nad Srbima na Vozući i Ozrenu trebao bi da se javi do 23. novembra na izdržavanje kazne, potvrđeno je „Glasu Srpske „.

Marijana Miljić Bjelovuk
 Foto: Arhiva
 

– Sud BiH je 7. novembra dostavio dopis sa pozivom za uručenje uputnog akta osuđenom Sakibu Mahmuljinu na kućnu adresu i njegovoj braniteljici, u kojem je navedeno da je osuđeni dužan pristupiti u Sud 23. novembra kako bi preuzeo uputni akt za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora – kazali su „Glasu“ u toj pravosudnoj instituciji.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Mahmuljin je po izricanju kazne od osam godina napustio BiH i otišao u Tursku navodno na liječenje, umjesto u zatvor.

Sud BiH donio je 18. avgusta naredbu o vještačenju medicinske dokumentacije Mahmuljina, kojom je od vještaka tražen nalaz i mišljenje da li se može liječiti u BiH, kao i da li može putovati.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije