TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Lučić: Istražiti hladnokrvno ubistvo srpske povratnice u Visokom

0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić najoštrije je osudio ubistvo srpske povratnice Nade Radulović u Visokom i apelovao na nadležne institucije da se ozbiljno posvete ovom slučaju i istraže motive ovog strašnog zločina.

 

Lučić ističe da je strašno što niko od nadležnih institucija u Federaciji BiH /FBiH/ nije reagovao, niti osudio ovo ubistvo, čiji motiv još nije poznat.

– Suština je da je izgubljen ljudski život i da to ništa ne može da nadoknadi. Da se, ne daj Bože, kojim slučajem, ovo desilo u Republici Srpskoj od toga bi se napravila medijska fama i bilo bi da su svi Srbi krivi za to, a ovako se u FBiH na sve ovo ćuti – izjavio je Lučić za Srnu.

On je istakao da se time šalje veoma loša, ali jasna poruka da nikome nije bitno kako žive srpski povratnici u FBiH.

Lučić smatra krajnje nedoličnim to što su pojedini mediji iz FBiH počeli da insinuiraju šta bi mogao da bude motiv tog ubistva.

– Ovo je užasavajuća poruka koja se šalje srpskim povratnicima u Visokom, ali i širom FBiH, gdje u posljednje vrijeme ima dosta incidenata. Skrnave se srpska groblja, crkve, spomen-obilježja. Srbi nemaju nikakvu zaštitu u FBiH. Ti malobrojni Srbi povratnici nalaze se na marginama društva i ne mogu da ostvare svoja osnovna ljudska prava – istakao je Lučić.

On je izrazio nadu da će nadležne institucije profesionalno da rade posao i otkriju motiv ubistva, napominjući da je uhapšen izvršilac ovog djela koji je i priznao zločin.

Navodeći da je, prema njegovim saznanjima, a na osnovu priča komšija, Radulovićeva živjela sama i vodila miran život, Lukić ističe da je užasavajuće i požaravajuće to da je na ovako hladnokrvan način ubijena.

– Čemu mogu da se nadaju preostali malobrojni Srbi u Visokom koji žive na svojim vjekovnim ognjištima, ako je jedna nevina žena na ovako brutalan način ubijena. Ona se nakon preživjele golgote u proteklom ratu, kada je bila prisiljena da napusti svoj dom, ponova vratila u Visoko i doživjela užasnu sudbinu – istakao je Lučić.

Lučić je naveo da je žena ubijena 31. maja, a njeno tijelo je pronađeno tek nakon sedam dana, što je ocijenio poražavajućom činjenicom.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara najavio je da će narednih dana posjetiti Visoko gdje će razgovarati sa nadležnima da bi se uvjerio u kojem pravcu ide istraga, a sastaće se i sa preostalim srpskim povratnicima kako bi im pružio podršku.

Povratnica u opštinu Visoko Nada Radulović /65/ ubijena je u naselju Maurovići, a osumnjičeni za ubistvo je uhapšen. Prema pisanju medija, riječ je o Visočaninu Muameru Hodžiću, kojem je Kantonalni sud u Zenici odredio jednomjesečni pritvor.

 

rtrs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije