TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Легализација законски потпуно бесплатна!

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске поручили су да је на састанку са Савезом општина и градова прихваћен приједлог да се локалне заједнице одрекну прихода по основу издавања рјешења за легалност објеката

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију (фото: илустрација) - Фото: РТРС

У ресорном министарству рекли су да су орган јединице локалне самоуправе надлежан за легализацију објеката и Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ дужни да издају доказе потребне за утврђивање легалности објеката без наплаћивања накнада или других трошкова.

Из Министарства су подсјетили да је измјенама и допунама закона о легализацији бесправно изграђених објеката дефинисано да РУГИПП на захтјев локалних заједница бесплатно треба доставити ортофото снимак, као и потребну земљишну документацију у сврху издавања рјешења о легалности.

– Министарство се и писаним путем обратило РУГИПП-у 10. октобра, у коме се тражило да републички и други органи управе подносиоцу захтјева или органу који води поступак легализације издају доказе потребне за утврђивање легалности објеката, без наплаћивања накнада или других трошкова и да о томе обавијесте своје подручне јединице – истакли су у ресорном министарству.

 

Из ове управе су нагласили да се, уколико су странке у ранијим поступцима доставиле одређену документацију, поново неће тражити осим у случајевима када је то у њиховом интересу – у међувремену ријешени имовинско-правни односи и слично.

Поједини медији раније су пренијели да најављена бесплатна легализација заправо није бесплатна, те да је Бањалучанима у градској администрацији речено да ће имати трошкове од чак 300 КМ како би завршили овај поступак.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije