TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Лазић: Неприхватљиво оснивање завода за судску медицину на нивоу БиХ

0 0
Read Time:49 Second
За породице погинулих и несталих из Републике Српске неприхватљиво је оснивање завода судске медицине на нивоу БиХ јер би то било још једно преношење надлежности на БиХ на штету Српске, изјавио је предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић.
Вељко Лазић - Фото: СРНА

Вељко Лазић Фото: СРНА

– Република Српска има свој Завод за судску медицину. Процес тражења несталих Срба је у потпуном застоју од 2008. године, односно формирања Института за нестала лица БиХ због чега сматрамо потпуно неприхватљивим оснивање овакве институције на нивоу БиХ, јер би то било још једно преношњење надлежности на ниво БиХ на штету Републике Српске – оциејнио је Лазић.

Он је нагласио да породице погинулих и нестаких из Републике Српске траже да се расформира Институт за нестала лица БиХ или да се процес тражења несталих Срба врати на ниво Републике Српске.

Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Мујо Хаџиомеровић изјавио је раније да је дошло вријеме када би требало основати завод судске медицине на нивоу БиХ.

Извор РТРС

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije