TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Lav želi i hoće, ali ne može bez nas: Dječaku je potrebna pomoć u njegovoj životnoj borbi

0 0
Read Time:3 Minute, 24 Second

Lav Teodorović, to je ime koje odmah mora cijela Srbija i region da čuje. Lav je 20-mjesečni dječak iz Novog Sada, kojem je pre dvije nedjelje dijagnostifikovana Spinalna mišićna atrofija, i koji ima manje od dva mjeseca da skupi 1,7 miliona evra da bi dobio lijek Zolgensma.

Lav Teodorović
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Lavovi roditelji Sonja i Saša su, čim su saznali za dijagnozu, krenuli u borbu da obezbijede novac koji će njihovom sinu pružiti šansu za život.

U kratkom roku organizovali su pomoć putem Fondacije Budi Human. Pomoć pristiže, ali potrebno je da se skupi najmanje još 1,5 miliona evra da bi se Lavu obezbijedio lijek. Iznos je ogroman, a vremena je sve manje.

– Hvala svim divnim ljudima koji nam pomažu, od srca hvala. Nadamo se da ćemo stići do cilja koji našem Lavu život znači. Novac pristiže, ali je potrebno još mnogo. Do sada smo prikupili možda tek 20 odsto neophodnog iznosa, a vremena je sve manje – kaže Sonja, majka lavica, koja čini sve da spase svog sina.

I sam Lav se lavovski bori. I pored svih teškoća njega osmijeh ne napušta.

 

Lavu je potrebna pomoć svih nas da pobijedi ovu životnu bitku. Najskuplji lijek na svijetu omogućio bi da se kod Lava zaustavi dalja progresija bolesti, a onda će on – borac, kao što je i do sada bio – nastaviti neumorno da vježba da sačuva sve funkcije, piše Telegraf.

Zato, ponovo apelujemo i iznova ćemo apelovati. POMOZITE LAVU!!! Koliko god možete, naše malo njemu život znači.

Podsetimo, Lav je rođen kao potpuno zdrava beba iz uredno vođene trudnoće. Bio je najveća želja i radost svoje sestrice Noe, koja je od prvog dana očarana svojim batom i neprestano se igra sa njim.

Dječak sa rumenim obraščićima nije osvojio ljubav samo svoje sestrice i roditelja. Oduševljavao je sve koji bi ga vidjeli. Kad je imao nešto više od dva mjeseca njegova mama Sonja primjetila je da malo sporije pravi neke pokrete. Pomno ga je pratila i odlučila da se konsultuje sa stručnjacima. Rečeno joj je da je Lav hipotoničan i da sa njim treba raditi vježbe.

Čitava porodica uključila se aktivno u vježbanje sa Lavom, kako bi što prije bio bolje. Međutim, napretka jedva da je bilo. Konsultovali su se roditelji sa još ljekara, svi su bili istog stava, da je hipotoničan i da treba nastaviti sa vježbama.

Vrijeme je odmicalo, a Lav, iako živahan, nije uspijevao da stigne svoje vršnjake. Dok su djeca njegovog uzrasta prohodavala, Lav je puzao, i to usporenije nego oni. Vježbao je svaki dan neumorno, i po nekoliko puta… Njegovi drugari krenuli su i da trčkaju, ali Lav i pored svog truda i želje, nije uspijevao da se osloni na svoje nogice. To je bio alarm da mora da se rade nove analize. Lav je hospitalizovan, doktori su posumnjali da boluje od SMA, a onda su rezultati analiza prije oko dvije nedelje to i potvrdili.

Lav je krenuo u trku sa vremenom. Pregledali su ga naši najveći stručnjaci za spinalnu mišićnu atrofiju. Oni kažu da je Lav odličan kandidat da primi najskuplji lijek na svijetu – Zolgensmu. Ono što je velika prepreka za Lava jeste da taj lijek mora da se kupi, a košta mnogo više nego što ijedan običan čovjek može da zamisli – 1,7 miliona evra.

Roditelje je ohrabrila vijest da bi Lav mogao da bude prva beba koja će Zolgensmu primiti u Srbiji, s obzirom na to da je bolnica u Tiršovoj prošle godine dobila certifikat da mogu da doziraju lijek. Loša vijest je da Zolgensma može da se primi do 2. godine života i 13 kilograma težine. Lav ima već 12 kilograma!

I pored korigovanog režima ishrane, ubrzo će dostići kritičnu granicu i neće smjeti da primi lijek koji će pomoći da se dalja progresija bolesti zaustavi i koji će ovom predivnom dječaku pružiti priliku da živi.

Za Lava!

UPIŠI 1521 I POŠALJI SMS NA 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001671007-85

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji – pogledajte na LINKU.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671742-14

IBAN:

RS35160600000167174214

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije