TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Kvalifikacije za EURO: Reprezentacija Srbije se zahvaljujući prvom mjestu u grupi 4 UEFA B Lige Nacija našla u drugom šeširu

1 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Žrijeb kvalifikacionih grupa za EURO 2024 obavit će se 9. oktobra u Frankfurtu u 12,00 sati, a poznati su svi šeširi uoči žrijebanja. Reprezentacija Srbije se zahvaljujući prvom mjestu u grupi 4 UEFA B Lige Nacija našla u drugom šeširu.

 

 

U drugom šeširu nalaze se i selekcije Velsa, Engleske, Francuske, Austrije, Izraela, Srbije, Škotske, Češke te Finske i BiH. Srbija u kvalifikacijama neće igrati protiv spomenutih reprezentacija. Sedam kvalifikacionih grupa činit će po pet reprezentacija, dok će u tri grupe biti šest selekcija. Po dva prvoplasirana tima plasirat će se na EURO. Mečevi kvalifikacija za EURO igraju se od marta do novembra 2023. godine, dok će se play off igrati u martu 2024. godine (Srbija ima zagarantovan play off ukoliko se kroz kvalifikacije ne plasira na EURO).

 

 

Prvi šešir: Hrvatska, Nizozemska, Belgija, Španija, Italija, Mađarska, Danska, Poljska, Portugal i Švajcarska; Drugi šešir:  Vels, Engleska, Francuska, Austrija, Izrael, Srbija, Škotska, Češka, Bosna i Hercegovina i Finska; Treći šešir: Švedska, Jermenija, Rumunija, Slovenija, Crna Gora, Republika Irska, Island, Albanija, Norveška i Ukrajina; Četvrti šešir: Turska, Gruzija, Kazahstan, Grčka, Luksemburg, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Bugarska, Sj. Makedonija i *Kosovo; Peti šešir: Bjelorusija, Litvanija, Gibraltar, Letonija, Malta, Moldavija, Estonija, Slovačka, Kipar i Sj. Irska; Šesti šešir: San Marino, Andora, Lihtenštajn. Njemačka je kao domaćin direktno osigurala nastup na prvenstvu, dok je selekcija Rusije izbačena iz kvalifikacija.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije