TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„Kriminalci imaju tri, a radnici NIJEDAN OBROK IZ BUDŽETA“ Marić poručio da NSRS treba da koristi interpelaciju za kontrolu rada Vlade Srpske

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Interpelacija je pravni mehanizam koji NSRS treba da iskoristi kao bi nadzirala rad Vlade Srpske, poručio je Predsjednik Sindikata uprave Srpske Božo Marić.

 

On je ovo rekao nakon što su predstavnici pet sindikata predali u NSRS inicijativu za pokretanje interpelacije o tome da zaposlenima u javnom sektoru Republike Srpske bude vraćeno zakonsko pravo na topli obrok i regres.

– Na ovaj korak odlučili smo se jer premijer Višković  5,5 mjeseci spava zimski san. Neće da poštuje zaključak poslanika Narodne skupštine Republike Srpske, koji je jednoglasno usvojen, u skladu sa članom 172 poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, koji treba da usmjerava rad Valde i koji je obavezao Vladu da ispravi nepravdu prema zaposlenima koji i dalje nemaju pravo na topli obrok i regres – rekao je Marić.

On je dodao da živimo u paradoksalnoj državi, gdje najteži kriminalci imaju tri obroka o trošku države.

 

– S druge strane, radnici nemaju nijedan obrok iz budžeta. To je bruka i sramota i Vlada mora da zaustavi tu diskriminaciju. Da li 57 glasova narodnih poslanika ne vrijede ništa, pa premijer Višković ćuti i ne oglašava se. Jutros poziva određene ljude na sastanak, kako bi pokušali da razvale ovo što mi radimo. Danas nas je ovdje stotinu, sljedeći put biće nas hiljade – poručio je Marić.

Podsjetimo, iza ovog poteza stoje Sindikat uprave Republike Srpske, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, te Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srpske.

Inicijativi su predali predsjednici navedenih granskih sindikata Božo Marić, Anica Jondić, Jovica Mišić, Mirko Šerbedžija i Željko Šukalo, uz prisustvo sindikalnih povjerilaca.

 

srpska info

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije