TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

JEZIVO, DEDA I UNUK STRADALI OD STRUJNOG UDARA U NEKOLIKO DANA! Uzalud 27 puta prijavljivali problem sa kablovima u Bačkoj Palanci

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Prije dječaka, koji je u ponedeljak stradao od strujnog udara u Bačkoj Palanci, na isti način, nekoliko dana ranije, poginuo i njegov djeda, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu.

JEZIVO, DEDA I UNUK STRADALI OD STRUJNOG UDARA U NEKOLIKO DANA! Uzalud 27 puta prijavljivali problem sa kablovima u Bačkoj Palanci
Foto: BAP VESTI, Facebook

 

Problem sa strujom je nadležnim organima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio. „Elektrodistribucija Srbije“ saopštila je da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Bačka Palanka, strujni udar, tragedija
FOTO: FACEBOOK

Trinaestogodišnji dječak, koji je nastradao u ponedjeljak uveče od posledica strujnog udara u Bačkoj Palanci, druga je osoba koja je stradala na takav način.

Komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio, piše RTS.

Na taj način je prethodno, 22. jula, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, poginuo i dječakov djeda. Na pitanje o tom događaju oglasila se saopštenjem i „Elektrodistribucija Srbije“.

Bačka Palanka, strujni udar
FOTO: BAP VESTI

„Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke“, ističe „Elektrodistribucija Srbije“.

U vezi sa tragičnim događajem, dodaje, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi „Elektrodistribucija Srbije“ Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Kurir.rs/RTS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije