TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Jedanaestočlana porodica uselila u novi dom: Kokići kažu da sada imaju sve

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

DOBOJ – Višečlana porodica Kokić uselila je danas u kuću u dobojskom naselju Podnovlje za čiju izgradnju je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” prikupila oko 140.000 KM.

Srna
 Jedanaestočlana porodica uselila u novi dom: Kokići kažu da sada imaju sve
 

Željko i Slađana Kokić, koji imaju devetoro djece, kažu da sada imaju sve.

Slađana je zahvalila Organizaciji “Srbi za Srbe”, za koju je rekla da su im ispunili životni san i podsjetila da je porodica tokom prethodnih godina plaćala kiriju za neuslovni objekat bez vode.

Željko, koji je jedini zaposleni u porodici, a zbog operacije je trenutno na bolovanju, rekao je da se na spratu nalaze tri prostorije i kupatilo, a u prizemlju kuhinja sa dnevnim boravkom, spavaća soba i kupatilo.

-Sada imamo sve – istakao je Željko, koji sa Slađanom ima devetoro djece – Anicu, koja se nedavno udala, Miloša, Nikolu, Milorada, Danijela, Danijelu, Nenada, Ljiljanu i Aleksandra.

Devetogodišnja Danijela kaže da u novoj kući, pored svoje sobe, imaju kuhinju, kupatilo i bolje uslove za učenje, a petnaestogodišnji Nikola ističe da će život u novom objektu biti mnogo lakši s obzirom na to da je i škola bliže.

Ključeve i ikonu Svetog Nikole, krsne slave Kokića, uručio je predsjednik organizacije “Srbi za Srbe” za Republiku Srpsku Saša Vignjević, koji je rekao novinarima da je kuća u potpunosti namještena i osposobljena za život – sa strujom, vodom i urađenom kanalizacijom.

-Osnova kuće je osam puta sedam metara, prizemlje i sprat, površine nešto više od 100 metara kvadratnih iskoristivog prostora – naveo je Vignjević i dodao da je od upoznavanja sa Kokićima do uručenja ključeva prošlo oko dvije godine i tri mjeseca.

Vignjević je podsjetio da je tokom 2020. godine Udruženje tražilo odgovarajući plac gradila kuća, a radovi su počeli po dobijanju potrebnih dozvola i početkom građevinske sezone.

Površina zemljišta na kojem je izgrađena kuća Kokićima je nešto veća od dva dunuma.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije