TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Jasmin Palavrić gasi domaćinstvo i prodaje sva grla: Ne mogu i neću više da se patim!

0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Jasmin Palavrić poljoprivrednik iz Kiseljaka kod Tuzle vlasnik je domaćinstva od oko 20 grla, od čega 14 muznih krava. Ili bolje rečeno – bio je!

On je nakon 22 godine donio tešku, ali, prema svemu sudeći, neophodnu odluku, da proda sva grla i ugasi domaćinstvo.

Neće biti bolje

– Moja odluka nije za jedan dan donesena. Jednostavno, nismo više u stanju to raditi. Razloga je milion i jednaki su kao i prije 15 godina. Stvarno mi je žao. Potrošio sam 20 godina života čekajući da bude bolje. A nije bolje – rekao je Palavrić za “Dnevni avaz”.

On je jedan od rijetkih koji su uvijek afirmativno govorili o poljoprivredi, a to je činio jer je volio svoj posao i radio ga je sa zadovoljstvom.

– Nisam nikome dužan, dostigao sam tehnologije koje se koriste na Zapadu, dobru proizvodnju, međutim… Posljednjih mjeseci vidim i u kontaktu s lokalnim i federalnim vlastima da to ne ide nabolje. Jednostavno, nemaju sluha i, garantujem, za mog života, koliko god ja živio, ovdje neće biti bolje u poljoprivredi. Šta ću dalje, ne znam. Sve sam činio da moja dva sina ostanu ovdje, da ne idu iz ove države – kazao nam je Palavrić.

Podsjetio je na rat u Ukrajini, ali i prethodne godine koje smo živjeli s koronavirusom.

– To sve je pokazalo koliko je značajno biti u proizvodnji hrane i koliko je značajna za nas. Nama hrane nedostajati neće, sigurno. Međutim, jednostavno sam izoliran kao pojedinac u svojoj sredini – istakao je Palavrić.

 

  • Hoće li i drugi krenuti Palavrićevim stopama

    Hoće li i drugi krenuti Palavrićevim stopama

    FOTO: ILUSTRACIJA


Bahati odnos

– Ovakve priče će u narednom periodu biti česte. Nisam dužan, nisam kreditno opterećen, imam sve tehnologije, proizvedem viškove hrane, a ne mogu funkcionisati. Ne mogu. Neću više da se patim. Neću da više uvlačim i sebe i porodicu u ovo. I neminovno je da će mnogi krenuti ovim putem – zaključio je Palavrić.

 

Ne u ovakvim uslovima

– Čitav život sam se trudio da pokažem kako je poljoprivreda značajna, koliko je dobra kao način življenja, kao biznis, trudio se da otvorim oči ljudima, na svaki mogući način – lijepom komunikacijom s gradskom, kantonalnom i federalnom upravom. Međutim, sve to pada u vodu kada dođete i čujete njihove stavove, koji su totalno oprečni našim potrebama, našem realnom stanju – istakao je Palavrić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije