TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

JESMO LI MI, OBIČNI LJUDI U BiH OVCE? JESMO, NO ŠTA SMO!

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Kolumnu piše: Dado Todorović
TD portal

Hraneći nas mržnjom političari, na vlasti i lažnoj opoziciji, uspješno nas pljačkaju, osiromašuju, zadužuju, lihvare i truju, pritom se smijući našoj nevjerovatnoj gluposti.

Vozim majevičkom magistralom i „ubijam vrijeme“ slušajući vijesti radija Slobodna Evropa. Blizu deset godina radio sam za taj medij, pa ostala navika. Elem, kako rekoh slušam njih i njihove vijesti i čuh vijest koja mi bješe žalosna. Da, bukvalno žalosna. Zašto? Kada je svima poznato da rudarima u Zenici kasne plate. Po novom zakonu čak i štrajkovati mogu samo pod zemljom. To su im „sredili“ političari. Isti oni za koje ti rudari glasaše jer im obećaše „Cjelovitu BiH“ samo ta BiH bila cjelovita ili ne, se ne jede. Ona jede nas, sve i to cjelovito. Ništa nije bolje ni u ostalim djelatnostima u F BiH. Česti su štrajkovi radnika.

Ni u našoj Srpskoj ne cvjeta cvijeće. Doveli su giganta RiTE Ugljevik pred stečaj. Prosvjetari još čekaju platu za jun. Radnici u medicini godinama nemaju uplaćeno zdravstveno, penziono, socijalno… Radnici u javnoj upravi mjesecima nemaju topli obrok, prevoz. U pojedinim opštinama u Hercegovini kasne i plate mjesecima. U Vlasenici načelnik opštine rasformira vatrogasnu jedinicu jer su tražili da ih se svrsta u četvrtu platnu grupu. A to im omogućava nedorečeni zakon u kojem se kaže da -„u četvrtu grupu spadaju poslovi na kojima se zahtijeva stručnost koja se stiče specijalizacijom na osnovu srednjeg stručnog obrazovanja“! E sada nigdje ne piše da li je položen stručni ispit za profesionalnog vatrogasca ta specijalizacija, a to je što bi jedna moja prijateljica rekla „drugi par opanaka“. Pošto načelnik Vlasenice u ionako tankom budžetu nije imao pare da pokrije to povećanje, kako rekoh on je raspustio vatrogasce i ugasio požar – u budžetu. A stvarne požare po Vlasenici gasiće komšije iz Milića i Zvornika. Ko prije stigne. Isto traže i ostale vatrogasne jedinice u ostalim opštinama. Naravno, ne da ih se raspusti, no veću platnu grupu i veće plate. Da li će načelnici ostalih opština postupiti kao Vlaseničanin ili drugačije to ćemo vidjeti.

Da ne dužim dalje. Dakle kada ministar opšte uprave Srpske traži da se za 8.000 radnika plate spuste ispod 700 KM (zakonski minimum za nekvalifikovane radnike koji rade najprostije operacije) , kada nabrojah koliko smo kolektivno zaglibili u živo blato u isto vrijeme dolazi informacija da SVI ČLANOVI PARLAMENTA BIH I KOJEKAKVA ADMINISTRACIJA NA NIVOU BIH PRIMA PLATU REDOVNO, TOPLI OBROK, ODVOJENI ŽIVOT, PREVOZ, REGRES… BEZ DANA KAŠNJENJA.
Što dovodi nas do naslova kolumne
-Sva tri naroda u BiH su obično stado ovaca koje gori od njih, čobani-političari, šetaju kako im milo. I što je najgore, zna se šta nam spremaju na kraju. Što i svakom janjetu i ovnu. Pa ko preživi neka piše i priča o tome!

ŽALOSNO, NEGO ŠTA JE!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije