TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Hoće li prije Stanivuković biti opozvan ili Đajić u zatvor i političku penziju?

0 0
Read Time:3 Minute, 43 Second

Kako će završiti verbalni sukob predsjednika gradskih odbora SNSD-a i PDP-a u Banjaluci?

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić obrušio se na gradonačelnika Banjaluke, PDP-ovog Draška Stanivukovića. Na račun prvog čovjeka grada na Vrbasu Đajić je iznio niz uvreda, a najavio je i njegov opoziv nakon izbora.

“Stanje u Banjaluci je katastrofalno. Nikad nije bilo gore, a nikad više para, imamo nestručnu osobu, neuviđavnu osobu, zbog one afere – jednog opasnog monstruma koji vodi grad”, rekao je Đajić u programu Radio-televizije Republike Srpske čudeći se “kako je narod mogao tako pogriješiti”.

“Zaigralo se neko dijete koje ne zna ništa, dobio (položaj) spletom okolnosti. Mi smo njega pustili da troši pare. Zaradićemo pare. I on troši nemilice, kombinacijama raznim. Zato sam ja tu da ne dođe do grešaka koje se ne mogu popraviti”, rekao je, uz ostalo, Đajić tvrdeći kako skupštinska većina ne smije dozvoliti regulacione planove koji bi unakazili Banjaluku.

“Ako mi dozvolimo da napravi neke zgrade na pogrešnim mjestima, mi ih ne možemo više rušiti. Znači, to ostaje čitav život, vijek vjekova Banjaluka je nepovratno izgubljena, uništena”, ocijenio je Đajić naslućujući da bi skupšinska većina mogla uskratiti podršku izmjenama Regulacionog plana za uži centar grada, zbog kojeg Stanivuković ovih dana trpi ozbiljne kritike dijela stručne javnosti u gradu na Vrbasu.

Đajić je komentarisao i obraćanje gradonačelnika Banjaluke radnicima Gradske uprave koje je uslijedilo u petak, nakon što je skupštinska većina predvođena SNSD-om predložila skidanje sa dnevnog reda Skupštine grada veliki broj regulacionih planova, nacrt rebalansa budžeta, odluke o ulaganju deset miliona maraka u toplovodnu mrežu itd.

“Izvinjavam se radnicima Gradske uprave što ga nismo prije smijenili! Kad je već izgubio povjerenje građana onda je istjerao radnike, koji ne znaju zbog čega su dolje. Kažem radnicima, ne bojte se, uskoro ćemo to fino poredati, niko neće biti otpušten. Koga tu postavimo trudiću se da taj radi samo u interesu građana Banjaluke i očuvanju Republike Srpske. Istovremeno ću dati sve od sebe da i oni koji sad loše rade i iz naše partije, okruženja predsjednika Dodika, da se sklone. Da dođu pametni, sposobni, patriote”, izjavio je Đajić za RTRS najavljujući kako će se podrška Stanivukoviću vidjeti za dva mjeseca, te ističući da je odnos snaga takav da aktuelni gradonačelnik Banjaluke neće još dugo biti tu.

Imao je skoro dvije godine da zatraži moj opoziv, evo pitam ga opet zašto nije? Zašto čeka toliko dugo? Čekam i ja, volio bih da se to desi, ali znam da nema hrabrosti za to.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, komentarišiću, ko zna koji po redu, najavu njegovog opoziva od strane predsjednika GO SNSD Banjaluka, Vlade Đajića.

Stanivuković podsjeća da će ovi izbori pokazati kako stvari stoje, jer jednu listu nosi on, a jednu upravo Vlado Đajić.

„Imaću duplo više glasova od njega. Do sada sam na svim izborima imao najveći broj glasova, a na izborima 2018. godine sam ga pokorio i politički porazio. Vidjećemo i na ovim izborima, ko će imati veću podršku. Moj motiv za borbu je bolje društvo, ali imamo dodatni motiv – da takve ljude pošaljemo u zatvor i u političku penziju“, kaže on.

Ipak, kaže Stanivuković, oni koji su doktora Đajića postavili na čelo Gradskog odbora SNSD, čine njemu veliku uslugu.

„On je potpuno uništio sve od UKC do Gradskog odbora SNSD. Od jedne, ma šta drugi rekli, političke organizacije, koja ima svoj kontinuitet, svoju snagu, on je disko, folklorno društvo, koncertnu i turističku organizaciju. Sve, samo ne stranku. Plaća prevoze, putovanja, krajiške večeri, pjevačice… Finansira opijanje omladine, sve ono što ne smije da radi jedan ozbiljan i pristojan političar. Jasno je da on to nije“, poručio je Stanivuković.

Osvrćući se na jutrošnje gostovanje Đajića, gradonačelnik je poručio da je politika potpuno pomrsila konce Đajiću, koji je jedno od najvažnijih zanimanja spustio na niske grane, te predstavaljaući se da je njihov ambasador, pogrdnim riječima nazvao i djecu sa Daun sindromom.

„Pokušava da nađe nešto dobro u svom radu, ali ni to mu ne ide. Njagove izjave su sulude, one ne djeluje prirodno i ljudski. Ipak, ja o njemu neću govoriti na taj način. Dovoljno je rekao sam o sebi. S ciljem da počene sa uvredama mene, vrijeđao je sve redom. Rekao je „djeca koja su bolesna od Daun sindroma“. To nije bolest, to je stanje i sindrom, to jedan doktor treba da zna. Ovom izjavom samo potvrđuje da svoju diplomu treba da pocijepa“, jasan je gradonačelnik Banjaluke.

Buka – Milovan Matić

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije