TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Ginekološka služba dobila vrijednu opremu

ЛОПАРЕ, 31. ОКТОБРА /СРНА/ - Дому здравља Лопаре испоручена је медицинска опрема вриједности око 20.000 КМ за потребе опремања гинеколошке амбуланте која је недавно почела са радом.

0 0
Read Time:58 Second

Domu zdravlja Lopare isporučena je medicinska oprema vrijedna oko 20.000 KM za potrebe opremanja ginekološke ambulante koja je nedavno počela sa radom.

Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću u njemačkoj Humanitarnoj organizaciji ASB /Arbeiter-Samariter-Bund/, rekao je novinarima da su donatorska sredstva prikupljena posredstvom Saveza njemačkih humanitarnih organizacija ADH /Aktion Deutschland Hilft/ za prevenciju i liječenja kovida u zdravstvenim centrima na zapadnom Balkanu.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da su aparat za CTG koji mjeri otkucaje srca beba kod trudnica, ginekološka sonda i konveksna sonda za savremeni ultrazvučni aparat tri najvažnije stavke iz donacije.

“Ranije smo imali ginekološke preglede koji su rađeni na sedmičnom i dvonedjeljnom nivou, zahvaljujući ginekologu koji je konsultativno dolazio iz Bijeljine, a sada ćemo te usluge moći pružati samostalno”, rekao je Nešković i zahvalio za donaciju.

Ljekar Slađana Mijatović Jovanović, koja vodi Ginekološku službu Doma zdravlja Lopare, navela je da je počela registracija za prijavu u ginekološki tim.

“Pozivam sve žene da se registruju, a na osnovu mog iskustva iz porodične medicine vidim da ih veliki broj po pet i 10 godina nije dolazio na kontrolne preglede kod ginekologa”, rekla je Jovanovićeva.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije