TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

16. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Bijeljina – Dr Milićević: “Erektilna disfunkcija je rješiv problem” (VIDEO)

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Erektilna disfunkcija je gotovo tabu tema, iako je riječ o jednom od najčešćih tegoba iz sfere muške seksualnosti. Smanjuje kvalitet života, a posljednje vrijeme statistike bilježe sve više muškaraca sa ovim problemom. Nažalost ne javljaju se svi ljekarima I time usporavaju mogućnost liječenja kaže urolog Duško Milićević.

-Erektilna disfukcija ja poremećaj erekcije kod muškaraca, ustvari vrlo značajno je znati šta je erekcija. Erekcija je nedovoljna čvrstina penisa, dovoljna za seksualni odnos. Kada kažemo erektilna disfunkcija, može da bude nedovoljna čvrstina, može da bude čvrstina koja ne traje dovoljno dugo, kao i prerana ejakulacija i to je jedan od oblika erektilne disfunkcije.- kaže dr Miićević.

Erekcija zavisi od 3 stvari, od stimulacije, bez koje nema dobre erekcije, na drugom mjestu je očuvanost nerava koji su vrlo značajni za erekciju i na kraju dobri krvni sudovi. Zbog stida, osjećaja da su oni muškarci „sa greškom“, malo muškaraca dolazi u ordinacije.

-Problem sa erekcijom može da nas navede da pacijent ima neki drugi, ozbiljniji problem, koji zahtijeva ranu dijagnostiku i ranu terapiju. Statistike kažu da negdje oko 20-30% muškaraca ima problem sa erekcijom. Međutim nema tog broja pacijenata u urološkim ambulantama prosto se ne javljaju, tako da je to nažalost još uvijek neka tabu tema- kaže dr Milićević.

I ovaj problem usko je povezan sa načinom života koji živimo.

-Manjak fizičke aktivnosti i stil života u poslednjih nekoliko godina, kao i promjene načina ishrane, da će uskoro dovesti do toga da će preko 50% muškaraca imati probleme sa erekcijom.- kaže dr Milićević.

Ono što je dobra vijest je da problem koji imaju, muškarci ne treba da kriju i rješavaju sami, jer je ovaj problem rješiv i u konsultaciji sa urologom primjenjue se adekvatna terapija.

-Ono što je važno je da se problem sa erektilnom disfunkcijom može riješiti i to je danas na sreću vrlo rješiva stvar, i veoma je bitno uz konsultaciju sa urologom, koja terapija treba da se primjeni. Danas su najpopularniji inhibitori fosfordiesteraze tipa 5, i to su lijekovi sa jako malo nezeljenih efekata, ako ne pomažu lijekovi postoji penis pumpe, injekcije kao i proteza koja je danas zlatni standard koja se radi i kod nas i rezultati su uspješni.- kaže na kraju dr Milićević.

Zato je važno o ovoj temi otvoreno razgovarati te voditi brigu o svom zdravlju jer rješenja postoje, posebno ako muškarac reaguje na promjene u ranoj fazi.

NoviGlas

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije