TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

DRUGOSTEPENA DISCIPLINSKA KOMISIJA VSTV-A POTVRDILA Pod istragom je u slučaju ‘Memić’: Dalida Burzić će biti na suspenziji do okončanja krivičnog postupka

0 0
Read Time:58 Second

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine otvorilo je istragu protiv više osoba, uključujući i sutkinju Burzić, koje sumnjiči za prikrivanje dokaza o okolnostima smrti mladića Dženana Memića koju su nerazjašnjene od 2016. godine.

Pod istragom je u slučaju 'Memić': Dalida Burzić će biti na suspenziji do okončanja krivičnog postupka

Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a potvrdila je odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH o privremenoj suspenziji Dalide Burzić u vršenju dužnosti sutkinje Suda Bosne i Hercegovine, saznaje Raport. To znači da će suspenzija biti na snazi do okončanja krivičnog postupka u sučaju ‘Dženan Memić’ zbog kojeg je protiv Burzić pokrenuta istraga, a onda i disciplinski postupak.

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine otvorilo je istragu protiv više osoba, uključujući i sutkinju Burzić, koje sumnjiči za prikrivanje dokaza o okolnostima smrti mladića Dženana Memića koju su nerazjašnjene od 2016. godine. Burzić je prije imenovanja na dužnost u Sudu BiH bila glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Osim protiv Burzić, Tužilaštvo BiH krajem augusta ove godine pokrenulo istragu protiv bivšeg tužioca kantonalnog tužilaštva Merisa Ćate, protiv bivšeg komesara sarajevske policije Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, te više NN osoba.

 

Porodica Memić i njihov pravni zastupnik Ifet Feraget kontinuirano tvrde da je Dženan ubijen 2016. u ilidžanskoj Velikoj aleji.

(DEPO PORTAL/dg)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije