TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

13. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Dodik: Uvesti dodatno obezbjeđenje – zabraniti telefone u školama

0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

U narednom periodu nastojaćemo da realizujemo niz mjera koje će pomoći u bezbjednosti maloljetnika u školama, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade povodom jučerašnje tragedije u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“.

 

 

„Porodicama nastradalih u ime Republike Srpske i lično ime, iskreno saučešće, a povrijeđenima želimo brz oporavak. Povodom tog događaja analizirali smo stanje naših institucija. U lancu roditelj, škola, država i sistem, treba tražiti jedinstvo, i ako bilo koji segment iskoči iz toga, društvo se neće moći odbraniti. Mislim da smo vrlo lako prihvatili te neoliberalne vrijednosti kroz programe koji su nam devastinari i svi mi iz te neke ranije generacije smatramo da je školski sistem ranije bio sređeniji i uredniji, nego danas. A danas, nizom uslovljavanja od strane evropskih i drugih institucija doveli smo naš obrazovni sistem do toga, da ne odražava potrebe našeg društva u cjelini. Kada tome dodate informatičku najezdu, dolazimo u situaciju da strahujemo za generacije koje dolaze. Zato, povodom ovog događaja, razgovarali smo šta treba da činimo“, rekao je Milorad Dodik te dodao:

„Pojačaće se obezbjeđenje u školama od strane pripadnika MUP-a, ali isto tako, u narednih godinu dana, svaka škola koja nema ogradu, odnosno koja nije ograđena, biće. Brzo će se u škole uvesti zabrana unošenja telefona za djecu, pogotov u vrijeme časova. Ona djeca koja budu ulazila u razred, odložiće svoje telefone za vrijeme nastave. Prosvjetni radnici rade težak posao, mi ih moramo podržati. Moramo učiniti sve da u narednih par godina prosvjetni radnik bude cijenjen i da bude stimulisan dovoljno u društvu da to bude prestižno. To moramo učiniti u narednom vremenu. Primjećujemo da veliki broj opojnih sredstava kruži oko raznih škola, ali tu nije dovoljno da bude samo policajac koji će to spriječiti. Uvešćemo redovno i vanredno testiranje djece na opojne droge, te uvesti rigorozne mjere za one koji to koriste, kako bi se oni usmjerili na pravi put. Želimo da načinimo odgovornim, a to i jesu, školske odbore i nastavnike za stanje bezbjednosti u školama. Najveći uspjeh svakog roditelja je kada iza sebe ostavi osobu koja je školovana i vaspitana, te vidljiv član društva, a ne delikvent, zbog toga, treba dati primat obrazovnim radnicima. Zajedno, roditelji, nastavnici, vlast, sistem, svi, moramo se truditi da dobijemo zdrave generacije koje će voljeti ovaj prostor“, istakao je Dodik.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije