TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Dodik u Moskvi: Srpska će preuzeti gradnju nove elektrane u Ugljeviku! (VIDEO)

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da je danas razgovarao sa predstavnicima firme Komsar i da će Republika Srpska preuzeti gradnju dvije elektrane.

Komsar je ranije dobio određena prava da gradi termoelektranu na ugalj u Ugljeviku i hidroelektranu Mrsovo i pribavio sve dozvole i ima urađene sve studije. Rekli smo da smo spremni, Republika Srpska će preuzeti prava da gradi to – rekao je Dodik za RTRS iz Moskve, gdje se sastao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je dodao da će sada, na osnovu procjene revizorske kuće Dilojt tuš o tome koliko je Komsar uložio, postići dogovor o preuzimanju izgradnje tih elektrana.

– To govori da ćemo obezbijediti dodatnu energetsku stabilnost Republici Srpskoj. Danas nije teško naći partnere za izgradnju hidroelektrana i termoelektrana. Na ovaj način ćemo Ugljevik potpuno staviti na izvjesni kolosijek, gradićemo termoelektranu na novoj tehnologiji, a staru modernizovati i pokušati da i jedan i drugi kapacitet budu značajni proivođači električne energije – naveo je Dodik.

On je istakao je u Evropi danas energetska kriza, ali da Republika Srpska ima priliku da proizvodi dodatne količine struje, ne samo za svoje već i za eksterne potrebe.

– Ova dva vitalna kapaciteta sigurno će omogućiti poboljšanje naše energetske stabilnosti i energetske ponude – naglasio je Dodik.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije