TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Dodik tvrdi da bi 10 zemalja odmah priznalo otcjepljenje

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Deset zemalja, šest sigurno, a za četiri vjerujemo, bi priznale Republiku Srpsku kada bi se otcjepila.

 

Nije ni Kosovo u Ujedinjenim nacijama, pa ne moramo ni mi biti, možemo naći zemlju koja će nas zastupati, poručio je Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, ne želeći da otkriva koje su države u pitanju.

Dodik je za Una TV govorio i o razlozima svoje dugotrajnosti na političkoj sceni, kojoj se i sam ponekad čudi, ali i izdvojio najveću grešku koju je napravio u političkoj karijeri za koju tvrdi da je nikada neće ponoviti.

– Sad strancima ne vjerujem ništa. Sigurno neću ponoviti tu grešku. Nema tu dobrog. Ima tu i dobrih ljudi, postižem razumijevanje kod Orbana koji je zainteresovan za Balkan, ali kad vam dođe Nijemac i kaže da ih ne zanima Republika Srpska, nego da žele samo Bosnu i Hercegovinu – ne možemo se složiti nikako, jer mi nećemo Bosnu i Hercegovinu – poručio je Dodik.

Republika Srpska je usvojila budžet za sljedeću godinu, a finansijska sredstva koja su opredijeljena za kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u ovom budžetu su rekordna, 28 miliona evra.

Dodik je istakao da će se taj novac potrošiti ciljano i strateški, a ne na, kako ističe, njegov “hir i ćar”.

– Kada predsjednik ide bilo gdje, očekuje se da on i uradi nešto. Ranije mi se desilo da obećam da ću uraditi nešto, ja to delegiram ministarstvu, a onda za šest mjeseci mi jave da nije urađeno. Ne želim da ostavljam iza sebe nezavršene projekte, nego da iz budžeta odmah novac mogu da prebacim da se uradi šta treba. To jača funkciju predsjednika Republike Srpske, ne mene lično. Glupost je da ću ja od toga da plaćam muziku – rekao je Dodik i dodao:

– Iz tih sredstava će se pomagati bolesnoj djeci, školama, kinematografiji, namjenski će se trošiti pare na sve segmente društva. Naravno, postojaće i revizija kako se troši taj novac – naglasio je Dodik.

 

 

 

(srpskainfo)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije