TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

„Dijalog zajednica regije Majevica“, na kojem je učestvovalo preko 40 predstavnika i predstavnica zajednica iz Čelića, Lopara, Sapne, Teočaka i Ugljevika održan je 1. decembra 2022. godine u Centru za kulturu „Filip Višnjić“ u Ugljeviku.

0 0
Read Time:44 Second

 

Učesnici i učesnice kroz dijalog su predstavili brojne pozitivne primjere saradnje spomenutih zajednica i iskazali potrebu za daljnjim povezivanjem kroz realiziranje zajedničkih aktivnosti na poljima poput ekologije, turizma, kulture i omladinskog aktivizma.

 

Međureligijska saradnja i organizacija zajedničkih kulturnih dešavanja identificirane su kao aktivnosti koje bi doprinijele jačanju povezivanja i saradnje između ovih zajednica. Istaknuto je kako u ovim procesima važnu ulogu imaju angažovani pojedinci u zajednicama koji su i do sada inicirali zajedničke aktivnosti povezivanja ljudi iz Čelića, Lopara, Sapne, Teočaka i Ugljevika.

Na dijalogu su predstavljene ideje i potreba za organizacijom različitih kulturnih i sportskih manifestacija, edukacija i zajedničkih ekoloških akcija.

„Dijalog zajednica regije Majevica“ realiziran je u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“, koji finansira Evropska unija (EU), a zajedno provode EU, Ujedinjeni narodi u BiH, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije