TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Na RiTE Ugljevik realizovana nabavka četiri nova dampera

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Juče su na Površinskom kopu “Bogutovo selo” Rudnika i Termoelektrane “Ugljevik” u rad puštena četiri nova dampera Belaz 7558n, čime je značajno zanovljena mehanizacija na Rudniku.

Direktor RiTE “Ugljevik” Diko Cvijetinović izrazio je zadovoljstvo realizacijom ove investicije, istakavši da nabavka nove opreme pokazuje apsolutnu opredijeljenost i Vlade Srpske i ERS-a, kao i uprave RiTE “Ugljevik” s njim na čelu, da obezbijedi nesmetanu proizvodnju u ugljevičkom gigantu.

“Nakon uspješno okončanog remonta Termoelektrane, sada imamo i novu investiciju na Rudniku, koja je samo dio investicionog plana za naredni period. Jasno nam je da će obnova mehanizacije doprinijeti stabilnosti i povećanju otkrivke i proizvodnje uglja, koje je najvažniji resurs za naše preduzeće”, rekao je Cvijetinović.

“Ovakvim investicijama, ali i drugačijim načinom upravljanja Preduzećem, želimo da poboljšamo situaciju na RiTE “Ugljevik””, naglasio je Cvijetinović, te dodao da će se, uz podršku Vlade i Matičnog preduzeća, sa ovakvim investicijama i nastaviti.

Glavni tehnički rukovodilac Radne jedinice “Rudnik” Dimšo Milošević istakao je da će nove mašine krenuti sa radom odmah.

“U pitanju su četiri dampera Belaz 7558n, nosivosti od 90 tona, sa zapreminom korpe od 60 kubnih metara. Ovo je samo jedna od investicija u posljednjih nekoliko godina, koja će doprinijeti da ostvarimo ambiciozne planove proizvodnje koje smo zacrtali, bez obzira što nam vrijeme posljednjih mjeseci nije išlo na ruku. Nadamo se da ćemo u drugoj polovini godine uspjeti da nadoknadimo više od pedeset kišnih dana, koji su onemogućili ispunjenje plana u prvoj polovini 2023. godine ”, rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, cilj je da Rudnik po četiri dampera nabavi i naredne dvije godine, čime bi se u potpunosti nadomjestila amortizacija zastarjelih mašina i omogućio rad na otkrivki i proizvodnji uglja u maksimalnom kapacitetu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije