TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

13. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Da nikad više, ni za jedno dete ne bude kasno – hoćemo Amber Alert!

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Strah – tako čvrsto se skopčao sa tim, najviše iščekivanim, iz iskustva sa druge strane, poznatim, a potpuno novim i iznenađujućim osećajem – postati roditelj.

Strah – u punoj svojoj snazi, u svim mogućim nijansama, sa i bez priloga, onakav kakav nikada nisam upoznala. Pritajio se i sačekao svoj trenutak, a niko mi nije rekao da će doći ruku pod ruku sa onim najlepšim.

Lukavo se nasmejao mojoj naivnosti, i pokazao da ga uopšte ne interesujem ja, nego oni koje najkraće poznajem, a najviše volim. Da, zbog tih malih ruku, razbijenih kolena, velikog sveta, a sitnih koraka, sa Strahom sam na Ti.

I sasvim mi je dovoljan onaj kad toplomer pokaže 39 sa 5 ili kad masnica ispod oka nikako da prođe, i onaj zbog upornog i iscrpljujućeg škrgutanja zuba ili onaj kada mi u sekundi ispusti ruku. Još mogu i da podnesem onaj kad se pitam kako im je tamo gde nisam ja, ili, još gore, kad sam baš ja tu. Ali više od – Šta ako… Možda ako… Bilo koje Ako! Ako! ne bih mogla.

Hajde da znamo sve korake kada se svi oni najgori strahovi udruže! Hajde da ne dozvolimo da traju duže nego što moraju! Hajde da povučemo granicu kod Daleko bilo i Da se više nikada ne ponovi! Da, kada udari svom silinom, mi uzvratimo duplo jače! Da ne vrisne nijedno – Gde sam?!

Da ne krikne nijedno – Gde je?!

Deca gledaju u nas.

Zbog njih. Zbog nas koji ih najviše volimo.

Da ne bude kasno.

Hoćemo Amber Alert u Srbiji!

Amber alert je sistem alarmiranja javnosti u slučaju nestanka dece. Nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1996. godine. Nazvan je po devetogodišnjoj devojčici iz Teksasa, Amber Hagerman, koja je oteta i ubijena.

Funkcioniše tako što se u slučaju nestanka nekog deteta, a ukoliko postoji sumnja da je dete oteto, informacija širi putem interneta, na televiziji, radiju, bilbordima, kako bi doprla do što više ljudi, odnosno alarmirala javnost.

Na taj način, građani, ukoliko imaju bilo kakve informacije, mogu to odmah da prijave policiji.

U državama u kojima se ovo sprovodi procenat pronalaska dece koja nestanu je 90%!

Ukoliko i vi smatrate da je ovo važno da se uvede i kod nas podelite ovaj (ili neki drugi post na ovu temu) na svojim društvenim mrežama.

Autor: Maja Radović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije