TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

30. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Čuveni grudni hirurg Dijego Gonzales Rivas: „UKC je najbolja bolnica na Balkanu“

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Dijego Gonzales Rivas, čuveni grudni hirurg pohvalio je UKC Republike Srpske kao najbolju od svih bolnica u kojim je radio na Balkanu, kaže to načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju, Marko Kantar

 
 

„Imali smo čast da nas posjeti najveće ime torakalne hirurgije na svijetu. Uradili smo tri kompleksne operacije, od kojih je jedna trajala pet sati. Najvažniji je utisak gospodina Rivasa koji mi je rekao da od svih bolnica u kojima je bio na Balkanu naša bolnica je ubjedljivo najbolja bolnica. Oduševljen je opremom koju imamo, pogotovom timom za torakalnu hirurgiju. Dobili smo veliku podršku od našeg menadžmenta za razvoj i edukacije, imamo velike planove za budućnost upravo sa Diegom Gonzalesom Rivasom. Imamo plan da u narednom periodu formiramo trening centar, odnosno program obuke grudnih hirurga“, rekao je načelnik klinike za torakalnu hirurgiju, Marko Kantar.

 

Gonzales je pionir minimalno-invazivne grudne hirurgije koja podrazumijeva operacije vrlo malim rezovima, bez otvaranja grudnog koša uz korišćenje tehnologije. Pacijenti vrlo brzo se oporave, iako su u pitanju kompleksne operacije.

 

„Mi već pet godina radimo ovakve operacije. Ne iznenađuje nas što smo dobili pozitivnu ocjenu od gospodina Dijega Gonzalesa Rivasa. Nauka i hirurgija se razvija, a još važnija je stvar edukacija mladih kadrova. Sada imamo mogućnost da izađemo iz okvira Republike Srpske, BiH, pa i Balkana“, kaže Kantar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije