TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Čedomir Stojanović preuzeo mandat – Jedini poslanik iz Semberije u Parlamentarnoj skupštini BiH

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Centralna izborna komisija BiH sredinom prošle sedmice saopštila je da su uvjerenja o dodjeli mandata za zvaničnike spremna za preuzimanje. Uvjerenje o dodjeli mandata preuzeo je i Čedomir Stojanović, koji će biti jedini predstavnik Semberije u Parlamentu u Sarajevu.

 

Prema zvaničnim rezultatima izbora koje je objavio CIK, Stojanović je osvojio 12 585 ličnih glasova, odnosno kompenzacioni mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Time je postao jedini poslanik iz Semberije u sarajevskom parlamentu.
Stojanović je, nakon preuzimanja poslaničkog sertifikata, istakao da će srpski predstavnici u Sarajevu imati veoma odgovoran zadatak.
„Velika je čast, ali i odgovornost, biti jedini predstavnik iz Semberije u zajedničkim institucijama. Zadatak koji je pred srpskim predstavnicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije nimalo lak, jer je neophodno sačuvati nadležnosti Republike Srpske i pokušati vratiti izgubljeno u vremenu kada su prisutni napadi na Srpsku sa svih strana“, rekao je Stojanović.
Stojanović je ponovio svoj stav da predstavnici Srpske moraju intenzivirati zajedničke projekte sa Srbijom i zemljama u regionu.
„Moramo se truditi da riješimo probleme oko zajedničkih ulaganja sa Srbijom, jer nam to može otvoriti niz novih mogućnosti za investicije, ubrzati privredni razvoj, a samim tim i omogućiti nova radna mjesta. Saradnju sa susjedstvom treba da baziramo na zajednička ulaganja u energetski sektor, ali i trgovinu, transport i ostale privredne grane koje bi donijele benefite našem društvu“, objasnio je Stojanović.

 

D.Todorović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije