TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

5. децембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Burno u Banovićima: Policija ispred Opštine spriječila opštu tuču

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Pred zgradom Opštine Banovići jutros je došlo do naguravanja građana. Kako su i najavili, nova većina u Opštinskom vijeću koja broji 14 odbornika, najavila je za danas u osam sati ujutro, ulazak u prostorije Stručne službe Vijeća, koje se nalaze u zgradi Opštine.

Facebook BHREPORETER.BA

 

Podsjetimo, nakon što je načelnik Opštine Banovići Bego Gutić (SDA) putem svog Facebook profila pozvao građane Banovića na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Opštine Banovići jutros u 7.30 sati povodom najavljenog nasilnog ulaska u Opštinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovačević Nermina i drugih, intervenisala je policija zbog dešavanja ispred zgrade Opštine Banovići.

Nova većina u Opštinskom vijeću Banovići, koju predvodi Pokret demokratske akcije (PDA) Mirsada Kukića, na sjednici održanoj 6. jula, usvojila je inicijativu o pokretanju postupka opoziva načelnika opštine Bege Gutića. Tada je usvojena i odluka o raspisivanju referenduma, po kojoj će se građani Banovića izjasniti o opozivu načelnika 5. avgusta. Od te sjednice prošlo je više od 20 dana, a odluke koje su donijeli još nisu ovjerene pečatom, stoga ne mogu biti provedene.

Iz SDA pozvali su nadležne institucije u Tuzlanskom kantonu da reaguju na adekvatan način i osiguraju normalno i zakonito funkcionisanje lokalne vlasti, te spriječe nemile scene koje su ipak uprkos svemu zabilježene jutros u Banovićima. S druge strane nova većina tvrdi da su prethodnih dana čekali asistenciju policije koja bi im omogućila da uđu u zgradu Opštine gdje su smještene prostorije Stručne službe Opštinskog vijeća Banovići.

Ispred zgrade Opštine Banovići jutros je došlo do verbalne prepirke i naguravanja. Cijela situacija je bila na ivici fizičkog sukoba. Pozlilo je jednoj ženi, odvezla je Hitna, a još jedna se žali da joj je povrijeđena ruka. Stanje je stavljeno pod kontrolu tek kada su policijskim službenicima pridružile se kolege jedinice za specijalnu podršku MUP-a TK.

N1
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Share this post:

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije