TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Brčko: Nije moguća nadoknada štete poljoprivrednicima zbog suše

0 0
Read Time:47 Second

U Odjeljenju za poljoprivredu brčanske Vlade sasvim su svjesni situacije koju, kad je riječ o štetama posebice na parcelama zasijanim kukuruzom na području Distrikta, su prouzrokovale tropske temperature i suša.

susa vl

„U ovom trenutku iako poljoprivredni proizvođači se budu u ovom kontekstu obraćali našem odjeljenju sa zahtjevima za nadoknadu štete, moraju znati da ovog momenta nema zakonske osnove za udovoljenje njihovom zahtjevu, rekao je šef resornog odjeljenja vlade Distrikta Milenko Ninković.

Da bi eventualno moglo biti rasprave i pokretanja procedura u ovom kontekstu, bilo bi neophodno da prethodno brčanska Vlada, zbog  suše i izgleda usjeva, proglasi stanje elementarne nepogode u Distriktu – precizirao je Ninković.

„No i kod takve situacije morali bi pratiti dešavanja u našem užem i širem okruženju. To praktično znači sačekati da vidimo hoće li po ovom pitanju šta učiniti Republika Srpska, odnosno Federacija BiH, ali i susjedna Srbija i Hrvatska, pa da tek onda naša, eventualna reakcija ima utemeljenje“, naglasio je Ninković.

(Radiobrcko.ba)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije