TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

BLATI SRBIJU DA POPRAVI REJTING: Lider SDA nastavlja da šalje uvredljive poruke prema susedima

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

RETORIKA lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji već duži period u izjavama pokušava da Srbiju okarakteriše kao pretnju BiH i da ima negativan uticaj u regionu, samo je deo njegovog plana u izbornoj godini da poboljša svoj poljuljani rejting u bošnjačkom narodu, kažu sagovornici „Novosti“.

 

Šef Kluba poslanika SNSD u Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać kaže da je atak na Srbiju, srpski narod i Republiku Srpsku od strane Izetbegovića pokušaj koji se zove dehumanizacija odnosno targetiranje dežurnog krivca kako bi se napravile podloge za štetne odluke po Srbiju i Republiku Srpsku.

– On ovo verovatno radi po nalogu određenih centara. Drugi aspekt uvredljivih izjava Izetbegovića je da se pokušava vaditi iz loše predizborne situacije u kojoj se nalazi – kaže Snježana Novaković Bursać.

Perica Bundalo, šef Kluba PDP u NSRS kaže da su uvrede prema Srbiji permanentna retorika SDA i njihovog lidera koja se samo u izbornoj godini pojačava.

– Očigledno da Izetbegovići vidi da ne stoji dobro kod bošnjačkog biračkog tela i onda mu je jedan od načina da isti homogenizuje igrajući na nacionalnu kartu i što češće napada Srbiju – kaže Bundalo.

Izetbegović je u sredu uveče izjavio da na BiH postoji „negativan uticaj susednih država“ i poručio da „Srbija igra dvostruku igru“.

– Vučić šalje neke lepe poruke, pa onda Vulin i ostali šalju pretnje. Zatim prave bezbednosne strategije koje obuhvataju i BiH – rekao je Izetbegović i dodao da „kada bi u Beogradu hteli da zaustave ovo razvlačenje nerava, mogli bi to da urade već sutradan“.

(Novosti.rs)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije