TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

1. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Bivši načelnik Bratunca za opoziv okrivio “kvazisrpsku” stranu – “Nisam dozvolio da SDA bude u vlasti”

0 0
Read Time:2 Minute, 39 Second

Srđan Rankić tvrdi da je na referendumu opozvan zbog toga što nije dozvolio da SDA bude u vlasti u Bratuncu i što je insistirao i radio na poštovanju srpskih žrtava u ovom kraju.

Sada već bivši načelnik Bratunca za to direktno okrivljujuje “kvazisrpsku” stranu, prenosi Srpskainfo.

Od završetka rata i povratka Bošnjaka u Bratunac samo prethodne dvije godine desilo se da u vlasti nije učestvovala SDA. Od tada, pa do mog dolaska na vlast, o srpskom stradanju se govorilo stidljivo, a parastosi srpskim žrtvama održavani su daleko od očiju svjetske javnosti. Najveći krivac za to je bila naša vlast koja je zbog trulih političkih kompromisa morala pristajati na svaku ucjenu od strane SDA i međunarodne zajednice, objavio je Rankić na Fejsbuku.

Tvrdi da se njegovim dolaskom na čelo opštine Bratunac desilo se ono što niko nije mogao zamisliti, SDA više nije bila dio vlasti.

– Neočekivano, najveći pritisak zbog toga trpio sam od političkih partija sa srpskim predznakom. Ucjene i politički ultimatumi poprimili su razmjere sveopšteg rata protiv mene. Kap koja je prelila njihovu čašu bilo je moje insistiranje na otkrivanju zločina koji se 30 godina skriva od očiju međunarodne zajednice. Prvi put, nakon 30 godina, obilježavanje stradanja srpskog naroda u Podrinju i Birču podignuto je na dostojanstven nivo, a dolazak srpskog patrijarha u Bratunac na parastos za 3.267 mučki ubijenih Srba je nešto što mi nije mogla oprostiti ni kvazisrpska, ni muslimanska strana. Postavljanje fotografija ubijenih srpskih civila, žena, djece, staraca i vojnika, pored regionalnog puta Bratunac – Potočari, bio je signal za sveopšti juriš na mene. Narativ koji ovdje vlada već 30 godina, da su muslimani jedine žrtve, a Srbi jedini zločinci, polako je bivao narušen – smatra Rankić.

Kako kaže, njegovi protivnici “nešto su morali preduzeti”. Podsjeća da je samo pet dana nakon parastosa srpskim žrtvama, SO Bratunac, tj. njeni odbornici izglasavaju njegov opoziv.

– Mobilizacija postaje sveopšta. Na miting koalicije za opoziv dolazi najviši državni vrh na čelu sa Miloradom Dodikom. Milioneri, koji su zauzeli prvi red ispred bine, izveli su svoje ucjenjene radnike da aplaudiraju Miloradovim šaljivim dosjetkama. Predstava je počela. Tada smo čuli da sam ja kriv za sve što u državi i Bratuncu ne valja. Kriv sam što je srušena crkva u Konjević Polju, što borci teško žive, što Bratunac stagnira, a stagnira jer Milorad Dodik čeka da dođe bolji načelnik kako bi mu dao 10 miliona maraka za razvoj naše opštine – priča Rankić.

Prema njegovim riječima, nije Miloradu prvi put da u Bratuncu kaže: “Ako ne glasate mene i moje nećete imati ništa”. Nije prvi put ni vlasnicima kompanija da kažu: “Nećete imati posla i platu ako ne glasate kako vam mi kažemo”, i nije prvi put da narod na to pristane.

– Ali, kao i ranijih godina, za ostvarivanje svojih političkih i ličnih ciljeva bila im je potrebna pomoć SDA. I desila se. Preko 1.000 muslimanskih glasova (pristalica SDA) direktno je uticalo na ishod referenduma. Vlast u Republici Srpskoj trijumfalno je proslavila oslobađanje Bratunca. A samo noć prije održavanja referenduma, Ramiz Salkić je kršeći predizbornu tišinu objasnio i pojasnio ko su zločinci, ko su žrtve i koga treba politički eliminisati – naveo je Rankić i objavio pomenuti video Ramiza Salkića, potpredsjednika Republike Srpske.

 

 

(srpskainfo)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije