TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

28. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Bh. par završio na sudu u Austriji: Živjeli u BiH a dobijali novac od države

0 0
Read Time:58 Second

Bosanskohercegovački par je u Austriji nezakonito prikupio 4.618 eura porodične pomoći s obzirom na to da je majka sve vrijeme živjela sa djecom u Bosni i Hercegovini, javljaju austrijski mediji.

Izvor: Morgue File (ilustracija)

 

Kako navodi Kleine Zeitung, dvoje supružnika iz BiH završilo je na Okružnom sudu u Voitsbergu zbog davanja lažnih podataka poreskoj upravi jer je porodica nezakonito primila 4.618 eura porodičnog dodatka.

Dok je državljanin BiH radio u Voitsbergu i tamo živio u malom stanu, njegova supruga, koja je rođena u Hrvatskoj, bila je sve vrijeme sa njihovo troje djece u Banja Luci. Međutim, oni su prijavili vlastima da djeca žive u Koflachu, je na osnovu ovih informacija bračnom paru isplaćen porodični dodatak.

Navodno je BiH državljanin je uz pomoć prevodioca, s obzirom da ni on ni supruga ne poznaju dobro njemački jezik, izjavio da mu je žao te izbjegao novčanu kaznu. Pošto otac nije imao pravo na porodični dodatak, novac je išao direktno majci.

Supruga je dobila kaznu od 320 evra i mora da vrati i porodični dodatak koji je primila. Pošto ona nema sopstvenih prihoda, muž mora da otplaćuje iznos u ratama, javlja Kleine Zeitung.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije