TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

Bezbjednost Republike Srpske mora biti imperativ svih (VIDEO)

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Bezbjednost Republike Srpske mora biti imperativ svih. Ovo je poručeno sa naučno-stručnog skupa pod nazivom „Republika Srpska-bezbjednost, iskustva-pouke i savremeni bezbjednosni izazovi“, koji je održan u Banjaluci u organizaciji starješina Vojske Republike Srpske .

NS RS - predsjednik - naučni skup - Foto: RTRS

NS RS – predsjednik – naučni skupFoto: RTRS

Odluke Ustavnog suda BiH samo su posljednji u nizu udara na Republiku Srpsku, poručeno je sa skupa na kojem je prisustvovao i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić.

– Zbog toga stoje obaveze na institucijama sistema vlasti u Republici Srpskoj da pokušaju pronaći ustavna i zakonite mehanizme kako da se odbrani od neustavnog i nezakonitog djelovanja insitucija sa nivoa BiH. Ali u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu nisu samo institucije sistema vlasti u BiH – rekao je Slobodan Župljanin predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić prisustvovao je naučno-stručnom skupu te istakao da se Republika Srpska i dalje suočava sa izazovima, s obzirom na kroz brojne pokušaje oduzimanja nadležnosti, ona je bezbjednosno deinstitucionalizovana.

– Nijedno društvo ne može da opstane ukoliko ne vodi računa o svojoj bezbjednosti, i Republika Srpska se borila protiv velike mreže onih koji su, dok je ona nastajala, pokušali da zaustave njeno formiranje – rekao je Stevandić.

Dragimir Keserović penzionisani general Vojske Republike Srpske istakao je da je bezbjednost Republike Srpske interes i imperativ svih.

– Јednostavno ćemo svojim zaključcima sugerisati i dati smjernice, putokaze kako razvijati bezbjednosnu funkciju Republike Srpske jer je bezbjednosna funkcija svake države vitalna funkcija – dodao je Keserović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije