TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

24. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Bešlagić Šmitu: Smiješno je da pukne neko s platom od 25.000 evra, hajte kući

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Bh. glumac Enis Bešlagić poslao je poruku visokom predstavniku BiH Kristianu Šmitu ispred zgrade OHR-a. Šmita je, između ostalog, zamolio da nametne zakone, onakve kako su u Evropi, ako uopšte želi da budemo dio Evrope, a, ako ne, zamolio ga je da ode kući.

Izvor: Screenshot

 

“Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vaše kancelarije gdje vi imate finu platu 25.000 evra, pa ne vidim razlog zašto ćete vi onda da reagujete, puknete i izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz Međunarodne zajednice sa tolikom platom pukne. Pa šta bi trebali raditi građani koji jedva preživljavaju?!  U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plate. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH i da ne možemo se družiti”, rekao je glumac.

Poručio mu je i da nije razvijao infrastrukturu u BiH, te da su naši putevi i granice katastrofalne.

“Sve ste omogućili da mi odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena sa mržnjom. I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani”, rekao je Bešlagić.

Na kraju je Šmita zamolio da nametne zakone, onakve kako su u Evropi.

“Ako želite da budemo dio Evrope, a ako ne, pustite nas molim vas. Ne možemo ni vas gledati. Hajte i vi kući, ionako ništa nećete napraviti”, poručio mu je bh. poznati glumac.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije