TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

2. октобра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

Baka i njena bolesna unuka dočekuju zimu bez sigurnog krova nad glavom (Slike)

0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

 

Milijana i njena baka Leposava žive u tako malom selu, da čak i nije upisano na mapi. Žive na udaljenim obroncima planine, 40 km od Kladova, njihova srceparajuća, ali u isto vreme i herojska priča, je priča koju naši volonteri ne mogu izbiti iz glave.

 Sa Milijanom smo Vas prvi put upoznali 2019. godine, kada je imala samo 6 godina. Rođena je sa cerebralnom paralizom i ozbiljnim poremećajem bubrega, nema moć govora, ne može hodati bez tuđe pomoći, niti može da jede čvrstu hranu. Milijana, u životu poznaje ljubav samo jedne osobe, ljubav svoje bake.

 

Njena baka Leposava upravo je i najveći borac, na koga smo naišli za 11 godina humanitarnog rada. Od kada se Milijana rodila, baka je vodila svu potrebnu brigu o njoj, menjala joj katetere, pelene, spremala hranu i brinula se o svakoj njenoj potrebi, u svakom trenutku, svakog dana. Činjenica da Milijana živi u tako dobrim higijenskim uslovima, iako živi u kući od blata staroj preko 100 godina, najbolje svedoči o lavljem duhu njene bake, koja je ceo svoj život posvetila brizi o njoj.

 

Od kada smo upoznali ovu porodicu, učinili smo sve što smo mogli da pomognemo, uključujući isporuku: novog kuhinjskog dela, novog frižidera, dušeka za krevete, blendera, nove garderobe, pelena. Takođe redovno smo obezbeđivali finansijsku podršku za tekuće medicinske tretmane. Međutim, adekvatno renoviranje ili izgradnja nove kuće u njihovom udaljenom kraju pokazala se izuzetno izazovna. Porodica generacijama živi na toj žemlji, izrazito su vezani za nju a bavljenje poljoprivredom, predstavlja osnovu njihovog opstanka, tako da njihovo preseljenje na drugu lokaciju nije jedna od opcija.

 

Kako se zima uskoro približava, kao i sama opasnost od urušavanja, povećana buđ i druge nepogode, predstavljaju sve opasniju situaciju za život i zdravlje Milijane i njene bake, mi nemamo drugog izbora nego da iznajmimo težu mašineriju i postavimo im novu montažnu kuću na toj udaljenoj planini. Baka Leposava više neće morati da moli farmaceute za besplatne katetere za njenu unuku. Naš plan je da ih smestimo u novi, topli dom, pobrinemo se za sve njihove medicinske troškove i obezbedimo im dostojanstven život. Možete donirati na sledeće načine:

 

Online Donations:⁣

Credit Card: https://28jun.org/donate⁣

PayPal: info@28jun.org

 

SMS: Pošalji 1 na 1733⁣

 

Tekući račun: ⁣

Ime: 28. Jun⁣

Dinarski račun: ⁣

265 – 1110310003427 – 97⁣

Šifra plaćanja: 287 ili 288⁣

 

Devizni račun: 

RS 352 – 651000000232575 – 47 Raiffeisen banka Srbije⁣

SWIFT Code: ⁣

RZBSRSBG RAIFFEISEN BANKA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije