TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

KRVNIK PRIRODE: Franc Ferdinand je u životu ubio čak 274.899 životinja!

0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

Austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand je, do kobnog susreta sa Gavrilom Principom u Sarajevu, ubio čak 274.899 životinja. Кako je taj broj tako precizan? Franc Ferdinand je sve uredno zapisivao i vodio je preciznu evidenciju o rezultatima svog lova.

Lični rekord Franca Ferdinanda je 2.140 ubijenih životinja u jednom danu, koliko god to nevjerovatno zvučalo. Životinje bi bile puštane u ograđeni prostor, a prestolonaslednik bi ih nišanio i gađao, dok bi njegova pratnja punila oružje novom municijom.

Takođe, poznato je da je voleo da životinje koje rani, tj. koje slučajno ostanu žive, lično udavi rukama.

Franc Jozef, stric Franca Ferdinanda, je neobični “hobi” svog bratanca opisao kao “masovna ubistva”.

Poznato je i da je prestolonaslednik Srbe smatrao nižom ljudskom vrstom i nazivao ih “svinjama”. Štaviše, nije izgovaro riječ Srbi, nego je apostrofirao – “one svinje”.

Postoji zanimljiva legenda o “prokletstvu bijele divokoze” koja se u okolini Salcburga prenosi s koljena na kjoleno, a povezuje se i sa lovom Franca Ferdinanda.

Vjeruje se da svako ko ubije bijelu divokozu u tom kraju, u roku od godinu dana umre, prirodnom ili nasilnom smrću.

Austrijski prestolonaslednik je 1913. godine u okolini Salcburga ubio bijelu divokozu, a već sledeće godine je ubijen.

„TAJ ČOVEK JE BIO PRAVI KASAPIN“ Franc Ferdinand je uživao u sadističkom iživljavanju, od njegovog HOBIJA mnoge je podilazila JEZA!

U svom dnevniku je redovno opisivao takve trenutke

Austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand čije je ubistvo bilo neposredan povod za izbijanje Prvog svjetskog rata, bio je po svemu sudeći veoma omražena osoba.

On je bio ne lovac, već strastveni ubica i mrzitelj životinja. Pored toga što je lovio divljač, on je uživao u tome da se sadistički iživljava nad životinjama, pa se zna da ih je i sadistički i svirepo ubijao. Prema poznatim istorijskim podacima ubio je više od 5.000 jelena.

– Taj je čovek bio pravi kasapin, za pedeset godina koliko je živeo ubio je 274.899 životinja, otprilike 15 životinja na dan – komentarisali su nemački mediji dnevnik koji je vodio Franc Ferdinanad iz 1892-1893. godine.

Loading video

Početkom ove godine taj dnevnik u kome je revnosno beležio svoje zločine protiv nemoćnih stvorenja objavljen je kao knjiga pod naslovom „Lokalci nisu ostavili dobar utisak“. Međutim, on je poželeo jednog dana da se oproba i u ubijanju bijele divokoze, čije ubistvo je za njega i mnoge druge bila loša karma.

Naime, u okolini Salcburga se prenosila priča s kolena na koleno da svako ko ubije „bijelu divokozu“ u tom kraju, u roku od godinu dana umre, prirodnom ili nasilnom smrću. I tako je austrougarski prestolonaslednik 1913. godine u okolini Salcburga ubio bijelu divokozu, da bi godinu dana kasnije čuveni Gavrilo Princip ubio njega.

Računica je vjerovatno pogrešna, pošto Franc Ferdinand kao beba sigurno nije išao u lov – ako pretpostavimo da je sa lovom počeo tek u uzrastu od, recimo 15 godina, onda to znači da je životinje ubijao tempom od 7.854,3 godišnje, ili 654,5 mjesečno ili 22,1 dnevno, odnosno, da je pucao na sve što „nije uteklo na drvo ili u morske dubine“.

Takođe je bizarna činjenica da je Ferdinand 1892-93. na elitnom brodu habzburške mornarice apsolvirao jednogodišnji program državnih posjeta po svijetu i pri tome iz dosade s palube pucao na delfine, piše Instagram stranica „Kroz istoriju“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije