TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

23. јул 2024.

TD portal

Balkan može bolje

AMBASADOR SIRIJE: Hvala srpskom narodu! Na stotine došlo da nam izjavi saučešće, da donese pomoć!

0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

BEOGRAD – Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga kaže za RTS da je nade sve manje nakon zemljotresa, kao i da ima mnogo poginulih i povređenih.

AMBASADOR SIRIJE: Hvala srpskom narodu! Na stotine došlo da nam izjavi saučešće, da donese pomoć!
Foto: RTS Printscreen

 

 

Ističe da zbog zapadnih sankcija ambasada nije u mogućnosti da otvori namenski račun za primanje finansijske pomoći, tako da organizuje u svojim prostorijama prikupljanje pomoći za sirijski narod. Želim da uputim veliku zahvalnost srpskom narodu, poručuje ambasador.

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga navodi da su u razornom zemljotresu na severozapadu Sirije nekoliko područja, kao što su grad Idlib i drugi gradovi, pretrpeli velika oštećenja.

„Nažalost, nada se smanjuje, broj žrtava je veliki, broj povređenih je veliki, ima mnogo raseljenih lica trenutno u Siriji“, dodaje ambasador.

Ističe da zbog zapadnih sankcija ambasada nije u mogućnosti da otvori namenski račun za primanje finansijske pomoći, tako da organizuje u svojim prostorijama prikupljanje pomoći za sirijski narod. „Dobijamo i drugi vid pomoći, ali za sada nam je to, takođe zbog sankcija, jako otežano da dopremimo u Siriju“, navodi ambasador Sirije.

Ističe da građani Srbije dolaze i donose novčanu pomoć. „Srpski narod dolazi da nam izjavi saučešće, da izraze koliko im je teško zbog onoga što se desilo u Siriji i doniraju pomoć. Mi radimo svakog dana do kasno, primamo pomoć, ja želim da uputim veliku zahvalnost srpskom narodu koji se odazvao, na stotine njih je došlo“, ističe ambasador.

Ambasador Basem Džaman Aga kaže da je iz Alepa, grada koji je pretrpeo velike posledice u ovom zemljotresu, ali da je njegova rodbina dobro.

„Imam neke rođake i prijatelje koji su, nažalost, izašli iz svojih kuća, koji trenutno borave u šatorima i kolima. U Alepu ima između 500 i 600 zgrada koje su ugrožene, odnosno koje mogu da se sruše i ljudi se plaše od mogućih manjih potresa, a ima i stotinu zgrada koje moraju da se sruše“, kaže ambasador.

Svi koji žele da pomognu to mogu da urade u ambasadi Sirije u Ulici Serdar Jola 12 u Beogradu.

Kurir.rs/RTS/Sanja Belović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije