TD Media

TD PORTAL

Tačno Objektivno Pravovremeno informisanje

22. септембра 2023.

TD portal

tačno, objektivno i pravovremeno informisanje

“Ako nas budu gonili iz BiH, mi ćemo iz nje izaći” Dodik smatra da će Cvijanovićeva ubrzo vidjeti da je teško sarađivati s Komšićem (FOTO)

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, izjavila je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa novoizabranim predsjednikom Srpske, Miloradom Dodikom, da su pred nama izazovna vremena, te da je važno da imamo stabilne institucije Republike Srpske.

 

Što se tiče današnje konstitutivne sjednice Predsjedništva, vidljivo je da imamo različite stavove, poručila je Cvijanovićeva.

– Neću davati nikakve ocjene unaprijed. Vidjećemo kako će to funkcionisati. Moramo izaći iz okvira u kojem smo zarobljeni nekoliko godina, gdje je važnije napraviti nekom štetu nego zajednički raditi na opštem interesu – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik RS Milorad Dodik čestitao je Željki Cvijanović inauguraciju za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Međutim, važno je istaći da ovo što je pričao Komšić o približavanju BiH NATO nema veze sa istinom i predstavlja spin – poručio je Dodik.

Komšić je danas lagao masovno, istakao je Dodik, dodajući da će Cvijanovićeva, nažalost, brzo vidjeti da je teško sarađivati s ljudima kao što je Željko Komšić.

– Ako hoće da razgovaraju s nama, imaćemo dogovor, ako neće, to je njihova stvar – poručio je Dodik. Nećemo ostati u neustavnoj BiH, ponovio je Dodik svoj raniji stav.

On je dodao da će Republika Srpska raditi na promjeni Ustava kako bi bio u skladu s potrebama Srpske.

FOTO:  RTRS/SCREENSHOT
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

– Umorni smo od pokušaja da BiH uredimo kao zajednicu tri ravnopravna naroda. Danas se na inauguraciji vidjelo da druga dva člana Predsjedništva BiH to gledaju samo forme radi. Ako nas budu gonili iz BiH, mi ćemo iz nje izaći – poručio je Dodik.

– U decembru već ćemo imati nove zakone o kleveti i laži. Zahtjevi za neku apstraktnu slobodu dolazili su sa Zapada, a sam Zapad je davno donio zakone u vezi s tim. Polovinom sljedeće sedmice predočićemo niz mjera Vladi RS kako bi se uredile određene ekonomske mjere – rekao je Dodik

Odgovarajući na novinarsko pitanje o današnjem govoru Željka Komšića o odnosu BiH prema NATO, Željka Cvijanović je poručila da se ona pridržava Ustava.

– Ono što sam primjetila kod izlaganja kolega jesu imaginacije i želje, a ne realna postavka zasnovana na zakonima i Ustavu. Mi možemo imati političke ciljeve, ali to ne smije da ide protiv Ustava. Srpski član Predsjedništva BiH je neko ko treba da duboko da zna da je izabran na teritoriji Srpske i da njene interese treba da brani – rekla je Cvijanovićeva i dodala.

– Za mene je poniženje da neko priziva stranu intervenciju i da može bilo ko sa strane da interveniše u radu domaćih institucija.

Izvor: SRPSKAINFO

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

error: Sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za eventualne sporove zadužen je sud Velike Britanije